od Mrtvolka » ned 05. led 2014 12:12:56
Včera jsem se trošku nudil a tak jsem studoval mapu... Pokud zahájíme v rumunsku v okolí Brašova ( fagaraš a tak ) tak do Bulharských hor které jsou v centrální části nemůžeme přímo na jih ( není tam hraniční přechod přes dunaj respektive je ( z Bukurešti na Ruse ) ale je to dálnice kam asi se 4kolkou nemůžeme) .. Níže uvedené vnímejte jako moje pracovní poznámky k výpravě. Napadají mně tři hrubé návrhy na trasu :
1) Na mapě vyznačená červená ( nejnáročnější a nejdelší trasa cca 1300 km ) Okruh přes deltu dunaje a hřebenem Bulharských hor zpět do Rumunska do Banátu. Znamenalo by to nechat si auta v Gerniku a do Brašova za klukama už vyrážet po ose ( cestou jsou ale zajímavé hory ).
Výhody ( v rumunsku cestou bahení sopky , hořící vývěry zemního plynu , delta dunaje ( pelikáni a jiná exotická havěť ) , moře.
Nevýhody ( dost asfaltu , hektika a zápřah)
2) Žlutá trasa ... přes Rumusnké hory do Gernika a přes Srbsko do Bulharska a stejnou trasou zpět
Výhody ( výrazně kratší trasa )
Nevýhody ( méně zajímavého , hraniční přechody srbsko
3) Modrá trasa .. Přes Bulharsko do Turecka
Výhody ( určitě zajímavá cílová destinace dostali bychom se na hranice evropy k asii a dotkli se arabského světa , delta dunaje, bahenní sopky atd jako u 1)
Nevýhody ( hodně turistická cesta , málo terénu v bulharsku a turecku vícemeně jen poznavacka, hranice a oficiality)
- Přílohy
-