Expedice Srbsko - 4.9.2013 - 9.9.2013

Re: Expedice Srbsko - 4.9.2013 - 9.9.2013

Příspěvekod Mrtvolka » stř 14. srp 2013 15:32:04

V srbsku pojedeme na Bela Crkva a abychom si nezajeli a mohli se držet u Dunaje pojedeme na přívoz který by měl jezdit ze břehu u Banatska Palanka do RAM

Tohle by měl být přívoz : http://dunav-trans.com/sr/skela-ram-ban ... lanka.html

Tady překlad základních informací :
Linka Ram - Banatska Palanka spojuje region Požarevac ve východním Srbsku s regionem jižního Banátu a výrazně zkracuje dobu přesunu ve srovnání s alternativní trasou přes Smederevo (kovový most). Přívoz funguje bez přerušení od založení v roce 1985. Přívoz je otevřen jak pro osobní tak pro nákladní dopravu.

V závislosti na sezónních frekvencích, doprava užává mezší přívoz s kapacitou až 100 tun nebo větší kapacitou až 200 tun.

Dočasné výpadky jsou možné pouze v případě extrémních povětrnostních podmínek: silný vítr, podzimní mlha a existence velkého množství ledu na řece.

Jízdní řád - Září

Ram: 07:00 09:00 12:00 15:00 17:00
Banatska Palanka: 08:00 10:00 13:00 16:00 18:00

Jestli nás budou účtovat jako motocykl na 250ccm pak budeme platit jezdec + kolka = 450 DIN
Za Z6 možná budu platit jako za auto = 1000 DIN

Aktuální kurz je cca : 1 CZK (česká koruna) = 4.623 RSD (srbský dinár)
Mrtvolka
Administrátor

Příspěvekod Mrtvolka » stř 14. srp 2013 16:01:13

Do navigace mám : Topo Adria XL Garmin ...

Doufám že moje stařičké NUVI vydrží i tenhle výlet ..

Pokrytí Srbsko:

10000 sídel
716 měst s názvem ulic
625 měst s názvem ulic a popisnými čísly
10500 bodů zájmu ( POI)
5000 vrcholů
3000 dalších topografických bodů zájmu (řeky potoky, jeskyně údalí, pláže, horské ubytování…)
značené cyklotrasy, turistické trasy a trasy pro vysokohorskou turistiku
vrstevnice po 25 m v některých oblastech po 10 m)
národní parky (9 kategorií)
železnice
letiště
lesy
Mrtvolka
Administrátor

Příspěvekod Bimbajs » sob 17. srp 2013 22:42:01

Mrtvolka píše:1) Leoš : Od tebe do Rumun na místo to bude pod 1000 km... ideální trasa je Budapešť , Szeged , Timisoara , Moravita , Oravita , Nuova Moldova ...
Tvoji dopravu jsme řešili ... pokud by se s někým kloubila bylo jasné že se ti nebude chtít k nám takže by tě asi musel někdo naložit

2) Kamzík nejede ... teď mně volal není to ale překvapení trošku jsem tenhle vývoj očekával

Kluci tu dopravu bych začal řešit definitivně ...

Vypadá to na tři auta ... navrhuji následující :

Pája - Renault Trafic + vlek ( Z6 + KQ )
Duffy - velká dodávka ( AC700 (vojta) , CanAm ( duffy), KQ ( Leoš )
Bimbajs - Tranďák ( CanAm (junior), Yetti ( senior)

co vy na to .... Bimbajs dokopej duffyho ať se tady taky registruje ať to nějak dohodneme prosím.

Vojta

nevim, co je Yetti, že by něco z dílny Škoda? :mrgreen: Duffymu zejtra zavolám
Bimbajs

Příspěvekod Bimbajs » ned 18. srp 2013 13:29:22

Mrtvolka píše:1) Leoš : Od tebe do Rumun na místo to bude pod 1000 km... ideální trasa je Budapešť , Szeged , Timisoara , Moravita , Oravita , Nuova Moldova ...
Tvoji dopravu jsme řešili ... pokud by se s někým kloubila bylo jasné že se ti nebude chtít k nám takže by tě asi musel někdo naložit

2) Kamzík nejede ... teď mně volal není to ale překvapení trošku jsem tenhle vývoj očekával

co vy na to .... Bimbajs dokopej duffyho ať se tady taky registruje ať to nějak dohodneme prosím.

Vojta

Přecedo, pochopil sem to dobře? Jeli by jsme přez Leoše, kde by Duffy zapřáhnul jeho vlek s jeho kolkou a jeli by jsme dál? Podle mýho by to bylo asi nejlepší řešení, jestli teda Duffy má závěs na dodávce. Neviděl bych jako nej řešení někde na sebe v Maďarsku čekat- nebo až u Merhautů.Jooo a technická- Pája má Nissana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bimbajs

Příspěvekod Bimbajs » ned 18. srp 2013 13:35:37

Mrtvolka píše:V srbsku pojedeme na Bela Crkva a abychom si nezajeli a mohli se držet u Dunaje pojedeme na přívoz který by měl jezdit ze břehu u Banatska Palanka do RAM

Tohle by měl být přívoz : http://dunav-trans.com/sr/skela-ram-ban ... lanka.html

Linka Ram - Banatska Palanka spojuje region Požarevac ve východním Srbsku s regionem jižního Banátu a výrazně zkracuje dobu přesunu ve srovnání s alternativní trasou přes Smederevo (kovový most). Přívoz funguje bez přerušení od založení v roce 1985. Přívoz je otevřen jak pro osobní tak pro nákladní dopravu.

V závislosti na sezónních frekvencích, doprava užává mezší přívoz s kapacitou až 100 tun nebo větší kapacitou až 200 tun.

Dočasné výpadky jsou možné pouze v případě extrémních povětrnostních podmínek: silný vítr, podzimní mlha a existence velkého množství ledu na řece.

Jízdní řád - Září

Jestli nás budou účtovat jako motocykl na 250ccm pak budeme platit jezdec + kolka = 450 DIN

ten převoz budeme absolvovat jednou nebo dvakrát? Abych věděl, kolik si mám vzít.
Bimbajs

Příspěvekod administrator » pon 19. srp 2013 11:34:50

Bimbajs píše:

Vojta

Přecedo, pochopil sem to dobře? Jeli by jsme přez Leoše, kde by Duffy zapřáhnul jeho vlek s jeho kolkou a jeli by jsme dál? Podle mýho by to bylo asi nejlepší řešení, jestli teda Duffy má závěs na dodávce. Neviděl bych jako nej řešení někde na sebe v Maďarsku čekat- nebo až u Merhautů.Jooo a technická- Pája má Nissana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Noo nebo Duffy pojede s prázdným vlekem a přiloží Leoše... variantu že bychom na sebe někde čekali atd zavrhuju... pojedeme naráz... Nissan nebo Renault to je jedno :D vypadaj stejně :D
administrator
Administrátor

Příspěvekod administrator » pon 19. srp 2013 11:35:58

Bimbajs píše:
Mrtvolka píše:V srbsku pojedeme na Bela Crkva a abychom si nezajeli a mohli se držet u Dunaje pojedeme na přívoz který by měl jezdit ze břehu u Banatska Palanka do RAM

Jízdní řád - Září

ten převoz budeme absolvovat jednou nebo dvakrát? Abych věděl, kolik si mám vzít.

Převoz 2x ... vem si eura výměnu na ty dináry uděláme na čáře ... vezmeme i rezervu aby bylo na chleba , benzín , a tak..

Jo a yetti ... je tvoje kolka ... každej o ní mluví a nikdo jí nikdy neviděl :D :D
administrator
Administrátor

Příspěvekod Duffy » pon 19. srp 2013 18:51:57

Tož už jsem tu:-) jinak mám domluvenou dodávku od ségry, do ní by se vešli dvě kolky a Leoše bych pokud má svůj vlastní vlek zapřáhnul na kouli u něj doma tzn. po cestě...ale má to háček jako obvykle, jistou dodávku budu mít až koncem týdne, záleží to na tom, zda dokážou opravit druhou nabouranou, aby měli čím pracovat až budeme pryč :-) Jinak přivítám raději jakékoliv náhradní řešení, protože pokud koukám na ceny do půjčoven, tak je to zhruba za 7,5 tis. za ten týden, což je maso....další variantou je vzít plaťák (půjčit), můžeme ho zapřáhnout i za moje auto, to zvládne...

takže zkusme společně radši předejít nějakému průšvihu těsně před odjezdem a poptejme se po známých po velké dlouhé dodávce s koulí, případně po plaťáku (3kolky)...

Tak a k výbavě...beru stan( je pro tři, ale ve dvou úplná pohoda) ...vařič (plynová kartuše ) ...beru kanystr na vodu (10litrů)...sekerku, lopatku...ke stoji beru kompresor a běžný maličkosti (drát, stahovačky, stříbrnou, pojistky, smršťovačku atd.) pokud bude potřeba můžu vzít golu, klíče, šroubováky
Duffy
Cestovatel

Příspěvekod Leos2 » pon 19. srp 2013 21:54:10

Vlek mám ale jen na moji 4kolku a nedá se sním jet nad 100 km je vysokej a 4kolka pak za autem lítá jak hadr na holi

klidně vezmu auto když někdo sežene velkej vlek , ale jak se zase dostanete ke mně. A při návratu zase ode mě domů To je asi blbost .
Leos2
Cestovatel

Příspěvekod Duffy » pon 19. srp 2013 22:01:46

no já si myslím že klapne ta dodávka, ale raději mít něco v záloze než to řešit na poslední chvíli...ale večer byl u mě Bimbajs a Karel Honda by nám případně mohl půjčit plaťák, takže náhradní řešení máme..pokud bychom jeli s platem, tak bychom jeli s mým autem a Leoše bychom jen přiložili a pak zase vyložili....

spíš mě lehce děsí Leoši ten tvůj vlek, nebylo by tedy lepší, zkusit sehnat nějakej jinej lepší?
Duffy
Cestovatel

Příspěvekod Bimbajs » úte 20. srp 2013 6:08:55

Duffy píše:no já si myslím že klapne ta dodávka, ale raději mít něco v záloze než to řešit na poslední chvíli...ale večer byl u mě Bimbajs a Karel Honda by nám případně mohl půjčit plaťák, takže náhradní řešení máme..pokud bychom jeli s platem, tak bychom jeli s mým autem a Leoše bychom jen přiložili a pak zase vyložili....

spíš mě lehce děsí Leoši ten tvůj vlek, nebylo by tedy lepší, zkusit sehnat nějakej jinej lepší?

já mám taky vlek ofiko do 100 km, jezdim s nim o "něco" víc :mrgreen: stejně víc jak 110 nejedem. Zatim já osobně vidim jako nejlepší variantu tu, jak sem už popisoval.
Bimbajs

Příspěvekod Leos2 » úte 20. srp 2013 8:01:26

Karel honda má dobrej vlek i s úložným prostorem měli jsme ho letos v Albánii.

Můj vlek je dobrej dá se jet i 130 ale po dobré rovné silnici - dálnici , nesmíš dělat myšky v devadesátce !!! je nově udělanej s nápravou Knott na 1200 kg

vlek KarlaHondy

http://img5.rajce.idnes.cz/d0511/8/8379/8379890_e5bfed93c7957866901959ed839e5fdd/images/DSCF0232.jpg?ver=2

toto je ten můj vlek Obrázek
Leos2
Cestovatel

Příspěvekod administrator » úte 20. srp 2013 9:37:28

Kluci vidím to tedy tak že

1) Leoš cinkne či napíše K.Hondovi ( nemám na něj kontakt ) a zkusí vysondovat zda by nám v případě nouze půjčil to jeho plato na který se vejdou 3 stroje... co je ale problém že Leoš nejspíš už odrazil na dovolenou do chorvatska a tak nebude na signálu... tzn.. pokud někdo máte na karla kontakt zkuste se ho zeptat sami ..

2) Varianta nakládky vykládky je tuším jasná pokud nebudeme vymýšlet blbosti asi jediná možnost je že Duffy naloží sebe + rezervní stroj a po cestě nabereme Leoše s tím že cestou zpátky ho zase vyložíme doma...

Jinak já osobně možnost půjčení dodávky/plata nemám... nějaký kontakty na zapůjčení plaťáku měl Pája (někde jsme velký plato taky půjčovali)

Jinak samozdřejmě nejlepší varianta by byla když by klapnula ta dodávka páčto pak by se jelo komplet s malými vozíky a cesta bude daleko rychlejší..

3) V Srbsku nás čeká ještě jedna úředničina . V Srbsku existuje přihlašovací povinnost, které je třeba dostát do 24 hodin po příjezdu do země. Cestovatel se přihlásí na policii, která mu následně vystaví tzv. bílou kartu. Před odjezdem ze Srbska je nutné se na policii odhlásit.

Vojta
administrator
Administrátor

Příspěvekod Mrtvolka » úte 20. srp 2013 13:56:18

Začínám kout plán - příspěvek budu průběžně aktualizovat :

1) Odjezd úterý 3.9.2013 odpoledne ...

2) Příjezd do Banátu středa 4.9.2013 dopoledne... parking u Merhautů + oběd , odpoledne sjezd k Dunaji do Moldova Nuova ( 20 km buď šotolina nebo terénem ) a odtud po silnici do Srbska - směr Bela Crkva kde zkusíme projet několik českých vesnic ( Kruščice, Češko selo , Jasenovo ).

Kruščice Obec se smíšeným obyvatelstvem, ale s velikou českou menšinou. Do hodin češtiny, kterou vede učitelka, vyslaná českou republikou, chodí kolem čtyřiceti dětí.

České Selo-/ Ablián/ Nejmenší obec s ryze českým obyvatelstvem. Má sice jen 47 obyvatel, ale je zde etnografické muzeum, krásný kostel a zachovalá architektura.

Jasenovo Zajímavá obec u řeky Karaš, u které je sportovní areál s koupalištěm-Ekozóna. Tam se také každoročně v srpnu konají výtvarné semináře, dřevěné skulptury zůstávají na místě a zdobí park u řeky. V obci je také malá zoologická zahrada přístupná veřejnosti.

Pak pojedem dál (asi přes Grebenac) do oblasti Deliblatska Peščara (severně od Banatska Palanka) úžasné pouštní krajiny, která nemá v Evropě obdoby. Kde zakroužíme ( Asi dáme trojuhelník mezi obcemi Grebenac , Šušara, Deliblato ) a dáme první bivak.

Zde náhled na oblast : http://www.jeep-club.rs/forum/index.php ... opic=530.0

3) Čtvrtek ráno / dopoledne přejedeme na jih do Banatska Palanka a přívozem sklouzneme do RAM a dál na Zatonje . Další cesta povede kolem slepého ramena Dunaje (Strebrno Jezero) a dál podél dunaje na Požeženo, Vinci, Golubac kde zastavíme u pevnosti - http://en.wikipedia.org/wiki/Golubac_Fortress a dotankujeme.

Za Golubac pak začíná NP Djerdap kam vklouzneme a pojedeme souběžně s dunajem ( nad vesnicemi Brnjica , Dobra ) - druhý bivak

4) Pátek srdce NP djerdap - dle možností dále parkem k porečki zaliv a dál na novi Sip - Davidovac kde mrkneme na zbytky římské pevnosti Diana u dunaje ale taky na Železná vrata ze Srbské strany. Dále bychom měli mít možnost přeject na Rumunskou stranu ( vůbec si ale nejsem jistý přechodem ).. takže variantně :

- přejedeme na Rumunskou stranu odkud přes Orsovu zajedeme do Eibentálu nad kterým dáme v lese bivak.
- dáme bivak kdesi na protějším břehu v Srbsku..

Sobota bude návratový den.. buď se vrátíme po rumunské straně lesem přes Eibentál , Bígr, Rovensko a nebo se budeme vracet Srbskou stranou podél dunaje ( asi asfalt protože to bude dál) ..

V sobotu večer / neděli ráno dorážíme do Gerniku = nakládka a cesta domů,

Jinak přesně 14 dní do odjezdu !!!

Mrtvolka
Administrátor

Příspěvekod Duffy » úte 20. srp 2013 16:44:31

Sounds like a plan :-)

Jinak se mi podařilo získat další případný kontakt na půjčení plata (možná i zadarmo), takže si myslím že náhradní varianta je..... Karlovi cinkne Bimbajs, (ještě mu kvůli tomu zavolám) má na něj kontakt a přeci jen spolu dobře vychází :lol:
Duffy
Cestovatel

Příspěvekod Bimbajs » úte 20. srp 2013 18:02:11

Duffy píše:Sounds like a plan :-)

Jinak se mi podařilo získat další případný kontakt na půjčení plata (možná i zadarmo), takže si myslím že náhradní varianta je..... Karlovi cinkne Bimbajs, (ještě mu kvůli tomu zavolám) má na něj kontakt a přeci jen spolu dobře vychází :lol:

S Karlem sem mluvil, na 98% to nejni problém, na 100% to budu vědět zejtra, kdy se Karel koukne do diáře- peníze jsme zatim neřešili, to až budu vědět, jestli plato chtít budem nebo ne.
Bimbajs

Příspěvekod Leos2 » úte 20. srp 2013 18:45:15

odjíždím za 5 minut , ale ještě jsem sem nahlédl takže tel na Karla Hondu 603208362

budu se těšitna setkání ahoj a nezmrzněte tady v Čr... :lol:
Leos2
Cestovatel

Příspěvekod Bimbajs » úte 20. srp 2013 19:31:34

poslední zpráva od Karla- máme zabukováno. :mrgreen:
Bimbajs

Příspěvekod Mrtvolka » čtv 22. srp 2013 14:03:22

Mrtvolka
Administrátor

Příspěvekod Bimbajs » čtv 22. srp 2013 22:33:19

přecedo! nedráždi!!!už bych jel, cestovní horečka už začíná!! :mrgreen:
Bimbajs

Příspěvekod administrator » pon 26. srp 2013 21:22:34

Tak aktuální info :
Zatím to vypadá s dopravou následovně :
vozidlo č.1 - Nissan dodávka + vlek
Osoby: Pája + Vojta
Stroje: Pája KQ + Z6

vozidlo č.2 - Telekom tranďák + vlek
Osoby: Bimbajs senior + junior
Stroje: Jumbo 720 + Leoš KQ na vleku

vozidlo č.3 - Honda CRV + velké plato
Osoby: Duffy, Leoš, KangX, Jarča
Stroje: Can AM outlander + TGB Blade + AC 700 + Can Am renegade

Stále se počítá s variantou 1x rezervní stroj ( TGB Blade long).... pokud je někdo proti tomu brát rezervu sem s tím... máme demokracii a ze zkušenosti vím že na třech expedicích ze 4 kde byla rezerva stroj jezdil :D...

Jinak KangX je Honza kterého známe ze Všeradického orienťáku z vítězného týmu Plzeň.. je z Teplic a budeme ho nabírat někde v Praze na jížní spojce .
Leoše nabereme doma na moravě a zase ho vyložíme cestou zpět.

Tolik aktuální info tak jak jsem to od Vás posbíral..

Co se jídel týká tak eviduji objednávky : Duffy - 1x US Menu, 1x Francie Menu , Pája 3x US Menu - někdo další budete něco chtít ?

Eviduji i dotazy na vařiče + vybavení ... já beru vařič i nádobí i bombu = Pája nebere nic a KangX taky nebere nic ... je nás dost takže kdo další berete vařič ?

Připomínám: vyřiďte si cestovní pojištění , dejte si do kupy doklady ( se srbskou hranicí nemáme zatím zkušenost )
administrator
Administrátor

Příspěvekod KankX » pon 26. srp 2013 21:52:12

vim ze jsem pruserar, omlouvam se, ale kdybych neprekazel a naslo by se mistecko, vyrazil bych s vami aby vam tam nebylo smutno a aby vas nejaky prudic udrzoval trvale ve strehu... ;)

nemam auto, varic ani spacak, za to mam fotak :)))
KankX
Cestovatel

Příspěvekod administrator » pon 26. srp 2013 22:05:29

KankX píše:vim ze jsem pruserar, omlouvam se, ale kdybych neprekazel a naslo by se mistecko, vyrazil bych s vami aby vam tam nebylo smutno a aby vas nejaky prudic udrzoval trvale ve strehu... ;)

nemam auto, varic ani spacak, za to mam fotak :)))

Počkej počkej prudič výpravy jsem tradičně já :D a průserář Pája :D musíš si najít jinou roli :D
administrator
Administrátor

Příspěvekod Bimbajs » pon 26. srp 2013 22:10:58

děláš dobře, pátrej pátrej! jak dopadnul čenč s dopravou??? :mrgreen:
Bimbajs

Příspěvekod administrator » pon 26. srp 2013 22:18:29

Bimbajs píše:děláš dobře, pátrej pátrej! jak dopadnul čenč s dopravou??? :mrgreen:

Máš to o tři příspěvky výše :D
administrator
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Archiv starších zahraničních akcí